STRUKOVNA UDRUGA KRIMINALISTA

Sjedište: Avenija Gojka Šuška 1, 10040 Zagreb
E-mail:strukovnaudrugakriminalista@krim.hr
IBAN: HR5423600001101791164

Osnivanje Podružnice u Osijeku


Objavljeno: 07.02.2008.

Aktivna SlikaDana 08. veljače 2008. godine sa početkom u 13,00 sati u prostorijama PU Osječko-baranjske, Osijek, Trg Lavoslava Ružičke 1, održana je osnivačka skupština podružnice Strukovne udruge kriminalista za područje Osječko-baranjske županije.

Na skupštini su prisustvovali članovi i budući članovi Strukovne udruge kriminalista u Osječko-baranjskoj županiji, povjerenik udruge za Osječko-baranjsku županiju dipl.krim. Miroslav Franjić, te prof.dr.sc. Duško Modly, dipl.krim Darko Majstorović, i dipl.krim. Ljiljana Plazzeriano kao predstavnici Strukovne udruge kriminalista Hrvatske, te predstavnici medija.Skupštinu je ispred Strukovne udruge kriminalista otvorio potpredsjednik Udruge dipl.krim Darko Majstorović održavši uvodnu riječ, u kojoj se osvrno na ciljeve Udruge, dosadašnje djelovanje Udruge, te planove za budućnost.

Nakon toga uslijedilo je predavanje predsjednika Udruge prof.dr.sc. Duška Modly-ja na temu „Nedostaci u operativnoj obradi policije“, koje je obuhvatilo postojeće policijske procedure u suvremenom svijetu, njihove nedostatke, te kako ti nedostaci utječu na policijsku učinkovitost.

Poslije uvodnog dijela skupštine, koji je ujedno bio i prezentacija Udruge uslijedio je radni dio skupštine, koji je vodilo radno predsjedništvo u sastavu: dipl.krim. Miroslav Franjić, Siniša Grmuša i dipl.krim. Marinko Romić.

Izabrani su članovi radnih tijela Podružnice, te je usvojen plan rada Podružnice za 2008. godinu.

Za predsjednika i glasnogovornika Podružnice Osječko-baranjske županije izabran je dosadašnji povjerenik dipl.krim. Miroslav Franjić, a u Upravni odbor izabrani su: Jozo Jurković, dipl.krim. Marinko Romić i Siniša Grmuša.

Kao osnovne smjernice i ciljevi Podružnice  u 2008. godini istaknuti su: okupljanje članstva, stvaranje osnova za učinkoviti rad Podružnice, održavanje seminara i savjetovanja, stručne obuke, formiranje općih stavova vezano za pitanja struke, te suradnja sa drugim organizacijama i udrugama.

Skupština je zatvorena završnom riječi predsjednika Udruge, te predajom zastave Udruge predsjedniku Podružnice čime je i simbolično potvrđeno formiranje Podružnice.