STRUKOVNA UDRUGA KRIMINALISTA

Sjedište: Avenija Gojka Šuška 1, 10040 Zagreb
E-mail:strukovnaudrugakriminalista@krim.hr
IBAN: HR5423600001101791164

Održana osnivačka skupština podružnice za Međimursku županiju


Objavljeno: 26.06.2014.

U petak, 20.lipnja 2014.g.u ugodnom domaćem međimurskom ambijentu vinske kuće "Tomšić" održana je osnivačka Skupština Podružnice Strukovne udruge kriminalista za Međimursku županiju.

Pored načelnika i zamjenika načelnika PU Međimurske događaju su prisustvovali predstavnici Prekršajnog suda i Općinskog državnog odvjetništva u Čakovcu, a čast je osobnim dolaskom iskazao i župan Međimurske županije gosp. Matija Posavec.

Župan je prije svega nazočnim gostima iz Zagreba i Varaždina zaželio dobrodošlicu, prisutno rukovodstvo PU međimurske pohvalio za dobar rad i zahvalio na dosadašnjoj kvalitetnoj suradnji, a Strukovnoj udruzi kriminalista odnosno 11.po redu osnovanoj Podružnici za Međimursku županiju zaželio uspješno djelovanje i puno dobrih rezultata.

Tom prilikom su povodom 10.godišnjice djelovanja udruge uvaženi članovi, prof.dr.sc. Duško Modly predsjednik Udruge i prof.dr.sc. Renato Matić svojim predavanjima aktualizirali teme odnosa (stava) javnosti prema policiji i ukazali na okolnosti koje otežavaju učinkoviti, zakoniti i profesionalan rad kriminalista.

Odlukom Upravnog odbora najviša priznanja Udruge, „Značka sa stiliziranim grbom Strukovne udruge kriminalista“, uručena je članovima prof. dr.sc. Renatu Matiću i Petru Šegoti.

Samoj Osnivačkoj skupštini Podružnice prethodila je sjednica novog Upravnog odbora na kojoj je za Predsjednicu Podružnice za Međimursku županiju predložena gospođa Silvija Špicar koju su jednoglasno podržali međimurski članovi. Za dopredsjednika Upravnog odbora izabran je gosp. Kristijan Srpak, za predsjednika Nadzornog odbora gosp. Igor Kolarić a za predsjednika Suda časti gosp. Siniša Markulinčić.