STRUKOVNA UDRUGA KRIMINALISTA

Sjedište: Avenija Gojka Šuška 1, 10040 Zagreb
E-mail:strukovnaudrugakriminalista@krim.hr
IBAN: HR5423600001101791164

Poziv na raspravu


Objavljeno: 05.03.2014.

Obavještavamo vas da je pokrenut disciplinski postupak pred Disciplinskim sudom MUP-a protiv izvršnog dopredsjednika Udruge Darka Majstorovića dipl. krim. na radnom mjestu načelnik Operativno-komunikacijskog centra policije.

Postupak je iniciran od strane Glavnog ravnatelja policije i naš član privremeno je udaljen s radne dužnosti. Unatoč tome što smo se pisano obratili Ministru unutarnjih poslova ukazujući na moguće nezakonitosti počinjene prema našem uvaženom i istaknutom članu i visokorangiranom policijskom službeniku Ravnateljstva policije koje su prethodile ovom postupku, nažalost naš pokušaj da se na vrijeme poduzmu mjere s ciljem suzbijanja nezakonitosti ne samo da nije rezultirao nikakvim odgovorom već je rezultirao pokretanjem disciplinskog postupka sa jedinim ciljem da se Darka Majstorovića visokog časnika Ravnateljstva policije diskreditira i (protuzakonito) udalji sa radnog mjesta temeljem iskonstruiranih "povreda službene dužnosti".

Dana 6. 3. 2014. godine (četvrtak) s početkom u 9,00 sati u Ulici Grada Vukovara 33 održati će se prva rasprava pred Disciplinskim sudom. Rasprave u postupku su javne te pozivamo članstvo da sukladno mogućnostima nazoče ovoj i budućim raspravama u cilju zaštite prava našeg člana i promicanja zakonitosti, transparentnosti i etičnosti u ovakvim i sličnim postupcima.

Poslani upit ministru Ostojiću: Radno pravni položaj i najava premještaja

Cijeli članak možete pročitati ovdje.

Web članak vezano za disciplinski postupak iz Svijeta sigurnosti možete pogledati ovdje.

Dana 26.04.2014. godine Novi list je objavio članak vezan za slučaj izvršnog dopredsjednika Udruge Darka Majstorovića, a koji članak možete pogledati ovdje.