STRUKOVNA UDRUGA KRIMINALISTA

Sjedište: Avenija Gojka Šuška 1, 10040 Zagreb
E-mail:strukovnaudrugakriminalista@krim.hr
IBAN: HR5423600001101791164

Podružnica kriminalista u Varaždinu


Objavljeno: 05.12.2013.

Hrvatska strukovna udruga kriminalista, neprofitna je udruga osnovana 2004. godine s ciljem stručnog usavršavanja i osposobljavanja kriminalista, dodatnog promoviranja struke, ali i doprinosa u borbi protiv kriminaliteta. Na tragu toga, u sklopu svojih aktivnosti, organizirali su niz stručnih predavanja, izdali rječnik kriminalistike, te ostvaruju odličnu suradnju s kolegama iz inozemstva. 

Funkciju predsjednika Strukovne udruge kriminalista obnaša profesor Duško Modly. 59 godina radnog staža i iskustva, te brojne generacije kriminalista koje je odgojio i prenio im svoje znanje, s razlogom ga svrstavaju u sam vrh ne samo hrvatske, već i svjetske kriminalistike.

Udruga kriminalista u Varaždinu je do sad funkcionirala kroz aktivnosti svog povjerenika Dejana Pintarića, koji će sada, kada su se stvorili i formalni uvjeti za osnivanje podružnice, obavljati funkciju njenog predsjednika. Podružnica za sada broji 23 stalna člana sa stalnom tendencijom rasta.

U sklopu Osnivačke skupštine podružnice Strukovne udruge kriminalista Varaždinske županije profesor Modly održao je predavanje na temu "Razlozi koji otežavaju ili onemogućavaju profesionalan rad policiji", a Davor Solomun, voditelj centra za policijsko istraživanje održao je predavanje na temu "Suvremeni pristup nacionalnoj sigurnosti".

Web članak iz Svijeta sigurnosti možete pogledati ovdje.