STRUKOVNA UDRUGA KRIMINALISTA

Sjedište: Avenija Gojka Šuška 1, 10040 Zagreb
E-mail:strukovnaudrugakriminalista@krim.hr
IBAN: HR5423600001101791164

Potpisan Sporazum o suradnji između MUP-a i SUK-a


Objavljeno: 11.07.2012.

U sjedištu MUP-a potpisan je danas Sporazum o suradnji između Ministarstva unutarnjih poslova i Strukovne udruge kriminalista. U veseloj, ugodnoj i prijateljskoj atmosferi potpisali su ga, u društvu svojih najbližih suradnika, ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić i predsjednik Strukovne udruge kriminalista, prof. dr. sc. Duško Modly. Nakon samog čina potpisivanja Sporazuma uslijedio je kratak sastanak, u čijem je uvodu ministar Ostojić pozdravio napore SUK-a za unapređenje suradnje rada, pohvalio dosadašnju suradnju te izrazio nadu za njenim jednako uspješnim nastavkom.

Kazavši kako je brzo rješavanje događaja nemoguće bez iskustva i unapređenja onoga što imamo, ministar je istaknuo da se najveći doprinos može postići time da se ljudima na terenu pomogne najviše što se može, a ne da ih se pusti da se snalaze, primijetivši pritom kako je i Strukovna udruga kriminalista dosad pokazala da ima najozbiljniju želju unaprijediti sustav. - Uvijek kažem da neće ovdje sjediti uvijek isti ministar, ali je stvar u tome da ćemo uvijek imati istu policiju.

Ta policija može dobivati dodatne inpute bez obzira na to tko su ljudi na čelu ministarstva i ako to ide prema naprijed bit će i rezultata, zaključio je ministar Ostojić.

Izrazivši zadovoljstvo današnjim potpisivanjem sporazuma i spomenuvši kako je borba za struku borba za izvrsnost kriminalista, predstavnici Strukovne udruge kriminalista upoznali su ministra unutarnjih poslova i njegove suradnike s trenutnim aktivnostima, planovima i željama Udruge, uz nadu da će dogovorena suradnja pripomoći u ostvarenju zacrtanog. U nastavku sastanka razgovaralo se i o nekim planovima te teorijskim i praktičnim pitanjima s kojima se MUP susreće, a koji su bliski i području djelovanja Strukovne udruge kriminalista.