STRUKOVNA UDRUGA KRIMINALISTA

Sjedište: Avenija Gojka Šuška 1, 10040 Zagreb
E-mail:strukovnaudrugakriminalista@krim.hr
IBAN: HR5423600001101791164

Osnivanje podružnice u Vinkovcima


Objavljeno: 27.04.2010.

Dana 30. travnja 2010. godine s početkom u 12,00 sati u prostorijama Velike županijske vijećnice u Vinkovcima, Glagoljaška 27 A, u prisustvu 60-ak osoba, članova i njihovih gostiju, održana je Osnivačka skupština Podružnice Strukovne udruge kriminalista za područje Vukovarsko-srijemske županije.

Osnivačkoj skupštini prisustvovali su članovi Strukovne udruge kriminalista s prebivalištem na području Vukovarsko-srijemske županije, predsjednici i predstavnici Prekršajnih i Općinskih sudova te Općinskih državnih odvjetništava Vukovara, Vinkovaca i županje, županijskog suda i županijskog državnog odvjetništva, kao i Kluba sudaca Vukovarsko-srijemske županije. Također kao predstavnici Strukovne udruge kriminalista Hrvatske bili su prisutni gosp. Davor Posilović, predsjednik Upravnog odbora Strukovne udruge kriminalista, gosp. Darko Strmečki, član SUK-a, predstavnici Ravnateljstva policije MUP-a, te počasni član SUK-a, prof.dr.sc. gosp. Dragan Primorac.

 

Galeriju slika možete pogledati ovdje .

Predsjedavanje i vođenje svečanog dijela Osnivačke skupštine zajedno su proveli predsjednik Upravnog odbora SUK-a, gosp. Davor Posilović, i v.d. povjerenika SUK-a za područje Vukovarsko-srijemske županije, gosp. Dragan Franjić. Obratili su se prisutnima i iznijeli razloge osnivanja Podružnice koja broji 55 članova,  te se osvrnuli na ciljeve Udruge dosadašnjeg djelovanja i planove SUK-a za naredno razdoblje.

Potom je uslijedilo prigodno i stručno predavanje počasnog predsjednika SUK-a, gsp Dragana Primorca, na temu „Uloga analize DNK u kriminalistici“, koje je bilo vrlo dojmljivo i  izuzetno dobro prihvaćeno od strane prisutnih gostiju i članova Udruge.

Poslije uvodnoga dijela Skupštine uslijedio je radni dio na kojemu su izabrana radna tijela Skupštine, a potom je izvršen izbor Predsjednika i članova Upravnog odbora SUK-a Podružnice Vukovarsko-srijemske županije. Za Predsjednika jednoglasno je izabran gosp. Dragan Franjić, dipl.krim., a za članove Upravnog odbora jednoglasno su izabrani gosp. Krunoslav žgela, dipl.krim., gosp. Miro Bradić, dipl.krim., mr. Blaž Topalović, dipl.krim., i gosp. Ante Zovak, dipl.krim.

Kao osnovne smjernice i ciljevi od strane novoizabranog Predsjednika Podružnice za naredni period istaknuto je informiranje potencijalnih članova o Udruzi i njihovo animiranje u radu iste, stvaranje osnova za učinkoviti rad Podružnice, uključivanje u izradu i održavanje stručnih seminara i tema u svezi s kriminalističkom strukom, suradnja s drugim udrugama, tijelima, organizacijama i dr., a Predsjednik Podružnice zahvalio se članovima na ukazanome povjerenju i njegovome imenovanju na navedenu funkciju.

U završnome dijelu Skupštine prisutnima se obratio predsjednik Upravnog odbora SUK-a Hrvatske, gosp. Davor Posilović, koji je iznio sve inicijative i prijedloge koje poduzima SUK s ciljem rješavanja statusa i problema vezanih uz kriminaliste, kriminalističku struku i njezino promoviranje i važnost u društvu. Predajom zastave Udruge Predsjedniku Podružnice simbolično je potvrđeno formiranje Podružnice, čime je označen završetak Osnivačke skupštine.