STRUKOVNA UDRUGA KRIMINALISTA

Sjedište: Avenija Gojka Šuška 1, 10040 Zagreb
E-mail:strukovnaudrugakriminalista@krim.hr
IBAN: HR5423600001101791164

Postignuće SUK-a vezano uz status diplomiranih kriminalista


Objavljeno: 30.06.2009.

Sukladno jednoglasno usvojenom zaključku sa Godišnje skupštine Strukovne udruge kriminalista održane 19. lipnja 2009. godine, odlučeno je da se redovno članstvo čije se e-mail adrese nalaze u evidenciji članova Udruge putem e-maila izvijesti o dosadašnjim postignućima Udruge po pitanju statusa diplomiranih kriminalista. Navedene informacije su neslužbene, te su namijenjene prvenstveno članovima Strukovne udruge kriminalista kako bi bili upoznati sa radom Udruge po pitanju statusa diplomiranih kriminalista.


Naime, zahvaljujući aktivnoj suradnji sa Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa, te susretljivosti i pomoći koja je ukazana iz navedenog Ministarstva, u prvom koraku će se pristupiti izmjenama i dopunama Zakona o akademskim i stručnim nazivima i akademskom stupnju (NN 107/07). Izmjene i dopune uključuju slijedeće:
1. Stručni studiji koji su upisani od 1999. godine pa do početka provedbe "bolonjskog" sustava obrazovanja na Visokoj policijskoj školi će se prevesti u naziv "stručni magistar".
2. Sveučilišni studiji će se prevesti u naziv "magistar struke". Pod sveučilišnim studijima se podrazumijevaju i studiji koji su provođeni na Fakultetu kriminalističkih znanosti i na Visokoj policijskoj školi do akademske godine 1998./1999.
3. Obzirom da su u praksi još uvijek prisutne nejasnoće oko činjenice da li su studiji provođeni na Fakultetu kriminalističkih znanosti i Visokoj policijskoj školi do akademske godine 1998./1999. uistinu sveučilišni studiji, Sjedište Udruge je od Uprave za visoko obrazovanje pri Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa zatražilo dopunu njihove upute, kojom bi se to pitanje nedvojbeno razjasnilo.