STRUKOVNA UDRUGA KRIMINALISTA

Sjedište: Avenija Gojka Šuška 1, 10040 Zagreb
E-mail:strukovnaudrugakriminalista@krim.hr
IBAN: HR5423600001101791164

Važna obavijest o statusu diplomiranih kriminalista


Objavljeno: 06.04.2009.

Strukovna udruga kriminalista izvještava svoje članove da je u aktivnom kontaktu sa gosp. Mirkom Smoljićem, savjetnikom ministra znanosti, obrazovanja i športa, te gosp. Vitom Turšićem, ravnateljem Uprave za visoko obrazovanje Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, a koji su pokazali iznimnu susretljivost i razumijevanje za problem statusa diplomiranih kriminalista po "bolonjskom" sustavu visokoškolskog obrazovanja.

 

Kao rezultat suradnje sa savjetnikom ministra i ravnateljem Uprave za visoko obrazovanje, Strukovna udruga kriminalista je obaviještena da će se pristupiti hitnoj izmjeni Zakona o akademskim i stručnim nazivima i akademskom stupnju (Narodne novine, br. 107/07), a kojom izmjenom bi se osobama koje su diplomirale na stručnom studiju diplomirani kriminalist stečeno zvanje prevelo na magistra struke.

Također se svima zainteresiranim daje mogućnost da dobiju uvid u mišljenje Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa od 06. svibnja 2008. godine, a koje se odnosi na problematiku statusa diplomiranih kriminalista. Pregledaj