STRUKOVNA UDRUGA KRIMINALISTA

Sjedište: Avenija Gojka Šuška 1, 10040 Zagreb
E-mail:strukovnaudrugakriminalista@krim.hr
IBAN: HR5423600001101791164

Prometna edukacija osnovnoškolaca OŠ "Kraljice Jelene"


Objavljeno: 26.03.2009.

Vijeće za prevenciju kriminaliteta grada Solina, oldtimer klub "Zvonimir", udruga motociklista "Plavi vitezovi", Strukovna udruga kriminalista i policijski službenici postaja prometne policije Split i PP Solin zajedno sa djecom i uposlenicima osnovne škole "Kraljice Jelene" u ugodnom su druženju proveli zanimljiva tri školska sata 25. ožujka 2009.

Kombinacija starih do perfekcije pripremljenih vozila, "Plavi vitezovi" u karakterističnoj opremi motociklista i policijska tehnika pobudili su dječju maštu i izniman interes, a izložba dječjih radova u atriju škole pokazala je i raskoš talenta mladih Solinjana.

 


Manje je veseli bio onaj dio u kojem su članovi Strukovne udruge kriminalista i Prometne policije ukazali na moguće posljedice nepridržavanja osnovnih prometnih pravila, a neke slike vozila nakon prometnih nesreća izmamile su i zabrinute uzdahe.

Da sve protekne u veselom raspoloženju pobrinuli su se đaci demonstrirajući iznimnu spretnost u vožnji biciklom na improviziranom poligonu bacivši tako rukavicu izazova "Plavim vitezovima".

Gradonačelnik Blaženko Boban i dogradonačelnik Dalibor Ninčević potvrdili su i svojom prisutnošću namjeru Vijeća za prevenciju da aktivnim radom unaprijedi kvalitetu življenja po svim prioritetima prepoznatim "Strategijom razvoja sigurnosti u zajednici 2009. – 2011. "

Voditelj radne skupine Vijeća, Ile Barišić iz Strukovne udruge kriminalista najavio je dalje partnerske aktivnosti u suradnji sa osnovnim školama u Solinu.

Piše: Slobodan Marendić, Strukovna udruga kriminalista