STRUKOVNA UDRUGA KRIMINALISTA

Sjedište: Avenija Gojka Šuška 1, 10040 Zagreb
E-mail:strukovnaudrugakriminalista@krim.hr
IBAN: HR5423600001101791164

Tribina na temu "Prevencija ovisnosti"


Objavljeno: 09.12.2008.

 U sklopu obilježavanja mjeseca borbe protiv ovisnosti, tribina na temu „Prevencija ovisnosti“ održana u Solinu 5.12.2008.god. u organizaciji Vijeća za prevenciju kriminaliteta grada Solina i PP Solin još jednom je potvrdila potrebu partnerske skrbi o sigurnosti lokalne zajednice kroz aktivno djelovanje institucija grada, mjesne samouprave,socijalne skrbi, policije, vjerskih zajednica, škola, sportskih klubova,udruga i stručnih pojedinaca te samih građana.


Predavači dr. Nikola Silić na temu prevencije alkoholizma i prof. dr. Zoran Zoričić na temu opasnosti od kockanja kao bolesti ovisnosti, održali su poticajna predavanja, motivirajuća za sve prisutne stručne djelatnike i građane koji navedene primjere lako prepoznaju u dnevnom okruženju.
Oko sedamdeset prisutnih, kroz diskusiju i rasprave nakon tribine zasigurno su stekli nova znanja ali i produbili svijest o potrebi uvezivanja sa ciljem cjelovitog rješenja. Značajna kvaliteta održane tribine upravo je prisutnost djelatnika svih navedenih institucija, a značajan doprinos organizaciji tribine uz Vijeće za prevenciju kriminaliteta dali su i Klub liječenih alkoholičara Solina, Strukovna udruga kriminalista podružnica Split te u zajednici sveprisutni kontakt policajci PP Solin.