STRUKOVNA UDRUGA KRIMINALISTA

Sjedište: Avenija Gojka Šuška 1, 10040 Zagreb
E-mail:strukovnaudrugakriminalista@krim.hr
IBAN: HR5423600001101791164

Rječnik kriminalistike


Objavljeno: 02.05.2008.

Rječnik kriminalistikeIzašla je prva knjiga biblioteke "Strukovna riječ kriminalista", pod nazivom "Rječnik kriminalistike", čiji su autori Duško Modly, Marijan šuperina i Nedžad Korajlić. Knjiga se može kupiti po cijeni od 400,00 kuna.

Trenutno se knjiga može kupiti u prostorijama Strukovne udruge kriminalista, te se može naručiti telefonski ili putem e-maila, uz potvrdu o izvršenoj uplati na žiro račun Udruge.

Kao kratak osvrt donosimo Vam ulomak iz predgovora autora:

"Sadržaj rječnika kriminalistike namijenjen je svima koji u okviru svog profesionalnog zanimanja moraju primijenjivati norme kriminalističke znanosti (popularno nazvane kriminalistike). Sadržaj rječnika je pokušaj da se djelomično odgovori potrebama kriminalista, kako praktičara, tako i teoretičara.

Uz to ta potreba je uvjetovana jezikom i specifičnom terminologijom koji se koriste na području kriminalističke znanosti i različiti su u odnosu na svakodnevni (laički) jezik.

 

U teoriji i pravilima kriminalističke znanosti, kao i njenoj doktrini brojni izrazi imaju specifično, kriminalističko značenje. Burno i dinamično vrijeme dana na području kriminalističke znanosti - ali ne samo nje - gasi tradicionalne pojmove i dosadašnje misaone sheme i stvara nove."